Hamsters

Er komt een hamster......

Met regelmaat hebben wij hamsters te koop. Twee soorten: de syrische hamsters en de russische dwerghamsters. De syrische hamsters zijn groter dan de russische dwerghamsters.
Hamsters zijn kleine knaagdieren. Hele bezige diertjes. Overdag slapen ze vaak, maar
‘s avonds en ’s nachts halen ze die schade dubbel en dwars in. Je mag een hamster overdag, als hij slaapt, best uit de kooi halen.
Een hamster verdient natuurlijk zijn verzorging, maar dat is aanzienlijk minder als bij een konijn of een cavia. Als u de kooi eens per week schoonmaakt, is ruim voldoende.
Verder eten ze bijzonder weinig en drinken doen ze ook al niet veel.

Ze lusten van alles. Groenten en fruit vinden ze lekker. En als u nog een hond of kat heeft, geef ze dan maar een 1 honden- of kattenbrokje (per 3 dagen), want dat vinden ze helemaal geweldig.
Net als bij konijnen raden we het af, om 2 of meerdere hamsters in 1 kooi te houden. Als ze nog jong zijn gaat het vaak goed, maar als ze ouder worden, gaan ze vaak vechten.

Hamsteren

Hamsters ‘hamsteren’. Daarbij proppen ze hun wangen helemaal vol eten, om het op een andere plaats weer allemaal uit de wangzakken te duwen, om het dan lekker op te eten. Een syrische hamster kan in de ene wang een half blad andijvie stoppen en in de andere wang nog een hoop krachtvoer!
Hamsterkooien zijn er in veel verschillende maten, hoogtes en kleuren. Let er wel op dat een russisch dwerghamster erg klein is en dat voor dit soort hamsters je een kooi nodig hebt die zeer fijn gespijld is.
Hamsters worden gemiddeld 2 jaar oud.

In onze winkel vindt u natuurlijk een ruim assortiment kooien, speeltjes, snoepjes, etc. voor uw hamster.