Konijnen

Er komt een konijn......

Er zijn diverse soorten konijnen. Bijvoorbeeld hangoorkonijnen en konijnen met staande oortjes. Daarbij zijn er diverse rassen. De een is klein de andere wordt enorm groot. Een konijn wordt gemiddeld 6 jaar oud. Uit dierenwelzijnsoverwegingen hebben wij geen konijnen in de winkel. 

We geven altijd het advies mee om de jonge konijntjes korrels te voeren met extra vit. C van het merk Teurlings. We raden groenvoer (sla, wortelen, andijvie etc.) af, als ze zo jong zijn. Dus alleen de korreltjes als krachtvoer, stro, hooi en water. Als ze wat ouder zijn, kunt u ze best wel wat groenvoer geven, maar altijd met mate!!!

Als een konijn teveel groenvoer krijgt, bestaat de kans dat het konijn diarree krijgt. En diarree voor een konijn, is vaak funest.
Een stukje brood, wat goed is gedroogd, vinden ze ook erg lekker. Ook kunt u dan eens een ander voer proberen, bijvoorbeeld een gemengd voer. Ze mogen ook gerust hun hele leven korrels blijven geven, daar is niets mis mee, ook al ziet het er niet zo “gezellig” uit.

Verzorging

Een konijn kan zowel binnen als buiten gehouden worden, alhoewel het konijn buiten zal prefereren. Een buitenhok op poten met slaapverblijf is een must. Let erop dat u het hok zo kunt plaatsen dat het uit de wind staat. Dit tegen de kou en regen- hagel- en sneeuwinslag.
In de winter kan het water in de drinkfles gemakkelijk bevriezen. Let daar dus goed op.
Als het konijn binnen wordt gehouden, zal het wat vaker nodig zijn om de kooi te verschonen. U moet denken aan 2 tot 3 keer per week, terwijl u bij een konijn, wat buiten gehouden wordt, moet denken aan 1 tot 2 keer per week. Wat u daarnaast ook kunt doen, is dagelijks de natte plekken verwijderen en dan bijstrooien, dan blijft de konijnenkooi altijd zuiver.

Wij raden het af, om twee konijnen te nemen. Vaak wordt het ruzie en daar wordt niemand beter van. Als men toch besluit om twee konijnen aan te schaffen, zorg er dan voor, dat ze een ruim buitenhok hebben, met een grote ren daaraan vast. Doordat ze dan veel ruimte tot hun beschikking hebben, zal de kans op ruzie kleiner worden.

Alles wat u nodig heeft voor uw konijn(en) vindt u in onze winkel.