Over ons

Sinds 1 maart 1998 zijn wij, Ewald van Oers en Danielle van Nuland de eigenaren van Dierenspeciaalzaak De Dierenvriend, gelegen aan de Weverstraat 19 te Nuenen.
We namen de zaak over van Ton en Richard, die De Dierenvriend in 1988 zijn begonnen. Dus deze dierenspeciaalzaak bestaat inmiddels al zo'n 35 jaar. 1 maart 2018 was het 20 jaar geleden, dat wij hier begonnen.

Vanaf het begin staat service en het helpen van klanten hoog in het vaandel. Bovendien is het geweldig als we samen met huisdierbezitters eventuele problemen met hun huisdieren op kunnen lossen, dit is één van de dingen die van ons werk een hobby maakt.

We hadden destijds allebei veel affiniteit met dieren, maar een dierenspeciaalzaak overnemen? Dat was dus spannend en een sprong in het diepe, waar we tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben. We hebben het ontzettend naar onze zin, hier in Nuenen.
Zelf hebben we 2 hondjes, 2 katten en zo’n 30 Shetlandpony’s. Onder de link “onze pony's” kunt u foto's vinden van onze hengsten, merries en veulens.
Onze hondjes heten Maggie en Hiske, beide Cavalier King Charles Spaniels, ruby van kleur. Daarnaast hebben we 2 fantastische katten, echt twee grapjassen....

Ewald en Danielle in De Dierenvriend!!!

Onze honden

Hieronder wat foto's van onze trouwe kameraadjes...........(heden en verleden).

Op 20 oktober 2014 kwam Juultje bij ons. Juultje was een Bullmastiff en is geboren op 20 augustus 2014. Wij hebben haar helaas op veel te jonge leeftijd op 4 oktober 2021 moeten laten inslapen.

Juultje 7 weken oud.

Sarah Lee vom Erlenbacher Hemmerich. Sarah is geboren op 6 april 2011. Wij hebben haar moeten laten inslapen in maart 2018.

Yvresse Maggie vom Erlenbacher Hemmerich. Maggie is geboren op 4 november 2011 en vernoemd naar onze overleden Maggie, zie hieronder.

Kookai het Zwaard. Kookai is geboren op 10 september 2001. Helaas hebben we haar moeten laten inslapen op 22 mei 2013. Kookai: bedankt voor alles, we hebben van je genoten!

Yvresse Maggie van 't Kempische Roedel. Wij hebben haar laten inslapen op 3 oktober 2010. Maggie is ruim 12 jaar geworden.

Hieronder een diavoorstelling van wat foto's van onze hondjes

in de bossen
Kookai met haar pups
Yvresse Maggie v. 't Kempische Roedel met pups
Kleine Maggie
Sarah Lee en haar zusje Stacey